Guvernul a anunțat că va asculta opinia publică și va proteja drepturile și interesele salariaților din Generația Z și Millenials (născuți după 1980). CNN amintește că abia în 2018 numărul de ore de lucru pe săptămână a fost scăzut prin lege de la 68 la 52 de ore, iar inițiativa legislativă a fost cerută insistent de societatea civilă. În prezent, sud-coreeni au 40 de ore de lucru pe săptămână cărora li se adaugă 12 ore suplimentare compensate, deși în realitate, angajații sunt presați să muncească mai mult.

Autoritățile au căutat metode de a compensa deficitul de forță de muncă, în țara cu cea mai scăzută rată a fertilității din lume și afectată, de asemenea, de îmbătrânirea populației. Potrivit OCDE, sud-coreenii au lucrat în medie 1.915 ore numai în 2021, cu peste 200 de ore față de media la nivelul restului țărilor din OCDE.

Deși programul lung de lucru, educația și creșterea numărului femeilor care au început să lucreze au fost factorii care au alimentat creșterea economică remarcabilă a țării după războiul din anii 1950, când țara a trecut de la o economie săracă la una dintre cele mai bogate din lume, orele lungi de muncă provoacă moartea din cauza suprasolicitării în rândul cetățenilor. În 2017, anul dinaintea reducerii de către guvern a plafonului orelor de muncă, sute de persoane au murit din cauza suprasolicitării. Chiar și atunci când limita a fost redusă la 52 de ore, fenomenul a continuat să fie un subiect de discuție.

Sursa: CNN

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday