Martin Jahn, membru al consiliului de administrație al Skoda, a declarat că “dacă Euro 7 este aprobat în formă actuală, înseamnă că Skoda Auto va închide o uzină, deoarece ar înceta să mai producă modelele mai mici, precum Fabia, Scala, și Kamiq, ceea ce presupune eliminarea a cel puțin 3.000 de locuri de muncă”. Reuters arată că aceste modele au reprezentat aproape o treime din vânzările companiei în 2022.

Norma de poluare Euro 7 este deocamdată în negociere. Ea presupune o reducere și mai mare a emisiilor generate autovehiculele cu motoare termice, inclusiv a oxizilor de azot. Unii producători de automobile au avertizat că măsura ar implica investiții și costuri suplimentare de ordinul miliardelor de euro, ceea ce ar crește prețurile celor mai ieftine dintre mașini. 

Miniștrii transporturilor din opt state europene, printre care și România, s-au întâlnit la începutul săptămânii pentru a dezbate prevederile actului, care ar urma să fie adoptat, într-o formă sau alta, până la finalul acestui an.

Sursă: Reuters

Sursa foto: Josefkubes | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday