Într-un interviu acordat ABC News, Sam Altman a spus că “inteligența artificială va fi în curând cea mai importantă tehnologie pe care umanitatea a dezvoltat-o până acum, ținând cont de impactul asupra vieților noastre și asupra îmbunătățirii acestora”. Dar, a completat Altman, atât el însuși, cât și compania pe care o conduce, “suntem puțini speriați” de ChatGPT. “Dacă aș spune că nu sunt speriat, fie n-aș fi un om de încredere, fie n-aș avea ce să caut în această meserie”, a mai spus el.

Altman a mai spus că inteligența artificială ar putea duce la dispariția multor locuri de muncă, dar că ar putea duce și la apariția altora mai bune. OpenAI, mai spune el, este în “contact regulat” cu oficialii guvernamentali și autoritățile de reglementare, iar feedback-ul utilizatorilor ar putea ajuta la reducerea oricăror efecte negative ale inteligeței artificiale. Antreprenorul a avertizat luna trecută, printr-o serie de tweet-uri, că dezvoltarea AI ar trebui reglementată, pentru că lumea are nevoie de timp pentru a se adapta “la ceva atât de mare”, iar inteligența artificială s-ar putea să nu fie “atât de departe de a deveni potențial înfricoșătoare”.

OpenAI a lansat săptămâna aceasta GPT-4, un model disponibil doar contra cost, despre care Altman a spus că este “mai puțin părtinitor și mai creativ” decât ChatGPT. Compania susține că acesta este capabil să proceseze imagini, este mai precis în răspunsuri și poate susține conversații mai lungi cu utilizatorii.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday