Presa controlată de Kremlin raportează că prședintele rus a făcut “o vizită de lucru” în orașul-port de la Marea Azov, cucerit de Armata Rusă după trei luni de bombardamente și pierderi grele, anul trecut. Vladimir Putin ar fi sosit cu un elicopter din Crimeea ocupată, iar apoi s-ar fi plimbat prin Mariupol, pentru a discuta cu locuitorii, potrivit agenției de presă ruse TASS.

Presa rusă a mai raportat că, înainte de a merge în Crimeea și la Mariupol, Putin s-ar fi întâlnit la Rostov pe Don, regiunea din vecinătatea Ucrainei, cu generalul Valeri Gherasimov, comandantul operațiunii militare din Ucraina, care este și șeful Statului Major General al Armatei Ruse.

Peste 2.500 de clădiri au suferit avarii în asediul Mariupolului de anul trecut, aproape jumătate din oraș fiind complet distrus.

Presa internațională remarcă faptul că este posibil ca această călătorie neanunțată să facă parte dintr-un mod ad-hoc de răspuns la emiterea mandatului de arestare de către Curtea Penală Internațională, pe numele președintelui rus. Curtea consideră că acesta este responsabil pentru răpirea a mii de copii ucraineni, ceea ce constituie, potrivit legislației internaționale, o crimă de război.

Surse alternative: NY Times, Sky News

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday