O interceptare de acest fel nu este atipică pentru aeronavele NATO, dar interceptarea în echipă a două aeronave din țări diferite – Germania și UK, este o premieră pentru doi aliați NATO, se arată în comunicatul RAF.

Incidentul a avut loc sâmbătă, iar misiunea de poliție aeriană a fost executată de două avioane Eurofighter Typhoon ale Royal Air Force (RAF) și Luftwaffe. Acestea au interceptat o formție rusească formată din două avioane de transport, un Tupolev Tu-134 și un AN-12, escortate de două avioane de luptă Suhoi Su-27 Flanker.

RAF a descris operațiunea ca fiind o asigurare că Marea Britanie, Germania și alte țări NATO “sunt alături de aliatul lor eston în acest moment de tensiune”.

Este a doua interceptare efectuată de avioanele NATO în această săptămână, în contextul hărțuirii și doborârii după o ciocnire a unei drone americane în Marea Neagră, de către două avioane rusești.

Sursă: Comunicat RAF

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday