Poliţia germană a desfăşurat operațiuni ample în şapte landuri din Germania, în legătură cu jafurile desfășurate la bancomate, în 2022. Germania a înregistrat 496 de cazuri de detonări de bancomate anul trecut, o creștere cu 27% față de 2021. Fenomenul reprezintă o amenințare, pentru că hoții folosesc “explozibilii deosebit de periculoşi”, au precizat autoritățile.

Poliția a anunțat că, în perioada 14-17 martie, a înființat puncte de control pentru a supraveghea bandele care operează pe teritoriul german. Multe dintre infracțiuni au avut loc la bancomate de la benzinăriile de pe autostrăzi, unde infractorii pot părăsi uşor şi rapid locul faptei cu un vehicul.

Au fost verificate aproximativ opt mii de persoane și peste 5.300 de vehicule. În total, 42 de persoane au fost arestate, dintre care 22 pentru infracțiuni legate de stupefiante, trei cu mandate de arestare preexistente și una pentru suspiciune de furt.

Sursă: DW

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday