Marea Britanie. Poliția intensifică prezența unităților călare pentru a-i depista în trafic pe șoferii care folosesc telefonul mobil.

Într-o înregistrare video de pe contul de Twitter al poliției din Avon și Somerset, doi polițiști călare pot fi văzuți urmărind și oprind un șofer la Bristol, deoarece acesta vorbea la telefon. În urma intervenției, șoferul a fost amendat cu 200 de lire și sancționat cu 6 puncte de penalizare. 

The Guardian explică faptul că este vorba despre o operațiune demarată la niveul întregii Marii Britanii, coordonată de Consiliul Național al Șefilor de Poliție. Va avea loc pe parcursul următoarelor trei săptămâni, iar scopul acesteia este reducerea numărului șoferilor care folosesc telefonul la volan. Conform statisticilor, în zona Bristol au fost raportate peste 4.500 de accidente de la începutul lui 2021. 

Din martie 2022, este ilegală folosirea telefonului mobil sau a tabletei la volan. Oricine este prins folosindu-le în timp ce se află în trafic ar putea fi pasibil de o amendă de până la 1.000 de lire sterline, precum și de anularea permisului de conducere.

Sursă: The Guardian

Folosim cookies