Rusia. Incendiul de la FSB din Rostov din această dimineaţă a fost provocat de o explozie, în garajul instituției. O persoană a fost ucisă şi alte două rănite.

Update ora 18.00:

Oficialii ruşi au declarat că incendiul puternic din clădirea Serviciului Federal de Securitate (FSB) a izbucnit în urma unei explozii puternice, după ce combustibilul și lubrifianții dintr-un atelier auto au luat foc, provocând și prăbușirea parțială a clădirii care adăpostește divizia patrulelor de frontieră. 

Guvernatorul din Rostov a declarat că incendiul pare să fi fost cauzat de un scurtcircuit electric, iar clădirile din apropiere au fost evacuate.

Ştirea în formă iniţială:

Agenția de presă Tass scrie că incendiul se manifestă la o clădire aparținând forțelor de patrulare a frontierei din cadrul FSB. Informația a fost confirmată și de serviciul de presă al departamentului regional din cadrul Ministerului Situațiilor de Urgență. Potrivit sursei citate, incendiul a izbucnit într-o clădire separată de cea principală. Conform unor relatări ale localnicilor, înainte ca focul să cuprindă clădirea s-au auzit explozii puternice.

Orașul Rostov pe Don este situat în sudul țării, la circa 120 de kilometrii de granția cu Ucraina.

În acest moment nu este clară cauza incidentului. În videoclipurile postate pe rețele sociale se vede o clădire cuprinsă de flăcări și degajări mari de fum.

Surse: Tass, BBC

Folosim cookies