Ambasada României în SUA: Senatorii americani au introdus un proiect de lege care recomandă includerea României în programul Visa Waiver, ce permite călătoria liberă pe teritoriul Statelor Unite.

Potrivit unui comunicat de presă, doi senatori americani care au efectuat o vizită în România luna trecută, au introdus miercuri un proiect de lege pentru includerea țării noastre în programul prin care sunt permise călătorii libere în SUA.

Proiectul de lege privind susținerea admiterii României în programul Visa Waver este cel mai puternic semnal legislativ pe care România îl primește din partea Statelor Unite pe acest dosar. De asemenea, proiectul de lege subliniază în fapt nevoia de a accelera eforturile ambelor guverne, al SUA și al României, de a face pași concreți în această direcție. Nu în ultimul rând, inițiativa senatorilor americani arată susținerea și încrederea de care se bucură România ca partener și aliat strategic în regiunea Mării Negre” a declarat ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru.

Potrivit comunicatului, cei doi senatori americani au evidențiat “rolul important şi activ pe care România îl are în cadrul NATO şi al UE, subliniind relaţia apropiată de aliat puternic al SUA. Ei au apreciat de asemenea sprijinul generos acordat refugiaţilor ucraineni în contextul agresiunii brutale a Rusiei împotriva Ucrainei“.

În prezent, cetăţenii români care vor să călătorească în SUA trebuie să solicite viză la Ambasada SUA din România.

Sursă/Foto: Ambasada României în Statele Unite

Folosim cookies