Autoritatea americană a venit recent cu clarificări, după ce luna trecută a transmis că nu intră sub protecția dreptului de autor imaginile generate de sistemele de inteligență artificială, cum ar fi Midjourney. Instituția a precizat acum că “răspunsul va depinde de circumstanțe, în special de modul în care funcționează inteligența artificială și de contribuția acesteia la creația finală”.

Luna trecută, autoritatea a informat că deși imaginile generate de Midjourney în banda desenată “Zarya of the Dawn” a lui Kris Kashtanova nu pot fi protejate, textul și aranjarea unică a elementelor cărții sunt eligibile pentru acest lucru. 

În urma analizării sistemelor de inteligență artificială disponibile în prezent, biroul a ajuns la concluzia că utilizatorii nu au un control creativ asupra modului în care aceste “unelte” interpretează instrucțiunile oferite și generează materialele.

De asemenea, instituția a mai spus că solicitanții de drepturi de autor trebuie să menționeze dacă opera lor include materiale create de inteligența artificială și că cererile depuse anterior care nu dezvăluie rolul AI vor trebui corectate.

Sursa: Reuters

Foto: Salarko | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday