Informația a fost furnizată Reuters de către compania chineză ByteDance, care deține TikTok și, deși ar fi cea mai serioasă măsură luată de Administrația Biden împotriva acesteia, nu este prima dată când aplicația chinezească s-ar confrunta cu o astfel de situație. Predecesorul lui Joe Biden, Donald Trump, a încercat și el să interzică TikTok în 2020, dar măsura a fost blocat de instanțele din SUA.

TikTok este considerată atât de autoritățile din SUA, cât și de cele din UE, un risc de securitate, pentru că fiecare telefon pe care este instalată devine un potențial instrument de spionaj al Chinei.

Directorul executiv al TikTok, Shou Zi Chew, urmează să apară în fața Congresului SUA, săptămâna viitoare. Luna trecută, Casa Albă a dat agențiilor guvernamentale 30 de zile pentru a se asigura că niciunul dintre angajați nu are aplicația TikTok instalată pe dispozitive. De asemenea, peste 30 de state din SUA au interzis deja angajaților să folosească TikTok pe telefoanele de serviciu.

Senatul pregătește o lege ce va acorda Administrației Biden prerogativa de a interzice TikTok și alte tehnologii care folosesc servere din afara SUA, dacă acestea reprezintă amenințări pentru securitatea națională. O astfel de lege ar putea face diferența în fața instanțelor federale, în procese similare cu cele pe care Administrația Trump le-a pierdut după tentativa din 2020 de a interzice TikTok.

Aplicația chinezească de video sharing are peste 100 de milioane de utilizatori în SUA și peste un miliard la nivel mondial.

Sursa: Reuters

Foto: Oasisamuel | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday