Generalul Mark Milley subliniază că încă sunt analizate toate dovezile privind distrugerea dronei americane, adăugând că are programată o convorbire cu omologul său rus pentru a discuta asupra incidentului. “Știm că interceptarea a fost intenționată, știm că comportamentul agresiv a fost intenționat, știm, de asemenea, că a fost foarte neprofesionist și foarte nesigur”, a declarat Milley, adăugând că în ceea ce privește contactul fizic dintre avion și dronă, “rămâne de văzut”.

Oficialii americani au declarat că două avioane rusești au aruncat combustibil pe drona americană MQ-9. “Nu există nicio îndoială că acea parte a fost intenționată”, a declarat Milley, referindu-se la avioanele care au aruncat combustibil pe dronă. “Cât despre contactul fizic real al aeronavei, nu sunt atât de sigur”, a conchis generalul american.

În paralel, și Departamentul american de Stat consideră că distrugerea dronei americane de către avioanele rusești “a fost probabil un act neintenționat și un act de incompetență al piloților ruși. Acest incident demonstrează o lipsă de competență, pe lângă faptul că este nesigur și neprofesionist”. Statele Unite au șters de la distanţă softul dronei, cu scopul de a împiedica Rusia să culeagă informaţii secrete în cazul în care ar recupera rămășițele aparatului de zbor.

Surse alternative: Reuters, CNN

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday