Anglia. Victima atacului cu cuțitul, care a avut loc săptămâna trecută la Cheltenham, este un spion american detașat la Centrul Guvernamental de Comunicații.

Incidentul s-a petrecut pe 9 martie, când spionul de origine americană, o femeie care lucra la baza GCHQ (Centrul Guvernamental de Comunicații din Marea Britanie), a fost atacat cu cuțitul în timp ce se afla într-o mașină parcată lângă un centru de agrement. În urma atacului, femeia a fost transportată la spital, unde a fost operată, în prezent aflându-se în stare stabilă. 

Principalul suspect, un bărbat de 29 de ani, a fost arestat la locul faptei, scrie The Telegraph, în ceea ce se presupune a fi un atac terorist. Momentan nu este clar dacă cei doi se cunoșteau. Potrivit unor martori, cei doi au fost văzuți certându-se înainte ca bărbatul să scoată cuțitul și să atace. După ce a fost înjunghiată, femeia a reușit să iasă din mașină și să alerteze personalul centrului de agrement, care i-a oferit primul ajutor până la sosirea paramedicilor. 

Femeia este un agent al Serviciilor de Informații Americane și fusese detașată la Centrul de Ascultare și Comunicare al guvernului, GCHQ, care joacă un rol vital în prevenirea comploturilor teroriste. Deși natura exactă a rolului ei nu a fost dezvăluită, este posibil ca aceasta să fi lucrat pentru Agenția Națională de Securitate a SUA, care are legături strânse cu Serviciile de Securitate din Regatul Unit.

Sursa: The Telegraph

Folosim cookies