John Kirby, purtătorul de cuvânt al Casei Albe, a declarat că “dacă mesajul [Rusiei] este că vor să ne împiedice sau să ne descurajeze să zburăm și să operăm în spațiul aerian internațional, deasupra Mării Negre, atunci acest mesaj va eșua, pentru că nu se va întâmpla acest lucru. Vom continua să zburăm și să operăm în spațiul aerian internațional, deasupra apelor internaționale. Marea Neagră nu aparține vreunei națiuni. Vom continua să facem ceea ce trebuie pentru a apăra interesele naționale de securitate în acea parte a lumii“.

De asemenea, Kirby a adăugat că prezența dronelor americane deasupra Mării Negre nu este ceva neobișnuit, deoarece Forțele Americane “zboară în mod constant deasupra acelui spațiu aerian”, fără a fi nevoie să ceară permisiunea Rusiei pentru a desfășura zboruri. Statele Unite îl vor convoca pe ambasadorul rus în urma incidentului.

Reamintim, rușii au doborât o dronă americană MQ Reaper, deasupra Mării Negre. Forțele Aeriene Americane transmit că două Suhoiuri Su-27 au făcut o interceptare “nesigură și neprofesionistă” a dronei. Drona americană Reaper prăbușită în Marea Neagră nu a fost recuperată încă, mai transmit oficialii americani.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday