Tim Davie, directorul general al BBC, a anunțat că fostul mare atacant al naționalei Angliei se va întoarce ca gazdă a emisiunii cu tematică sportivă “Meciul Zilei”. BBC va reanaliza regulile sale privind exprimarea pe rețelele sociale, care în prezent sunt “într-o zonă gri, de unde se pot naște confuzii”, a mai spus Davie.

Directorul general al BBC și-a cerut public scuze pentru că unele emisiuni din programa de weekend nu au mai fost difuzate, după ce mai mulți moderatori au spus că nu vor mai apărea pe post, în semn de solidaritate cu Lineker: Îmi cer scuze pentru acest lucru. Gary este o parte valoroasă a BBC și știu cât de mult emisiunea înseamnă pentru el, aștept cu nerăbdare să-și reia activitatea weekendul următor”.

Gary Lineker, fostul căpitan al naționalei Angliei, a declarat: “După câteva zile suprarealiste, mă declar încântat de faptul că am reușit să ajungem la un acord. Vreau să mulțumesc tuturor pentru sprijinul incredibil, în special din partea colegilor mei de la BBC Sport, pentru remarcabila manifestare de solidaritate. Fotbalul este un joc de echipă, dar sprijinul lor a fost copleșitor”.

Sâmbăta trecută, BBC a anunțat întreruperea colaborării cu Gary Lineker, după ce acesta din urmă a scris, pe rețelele sociale, că noua lege privind a solicitanților de azil este una “crudă, îndreptată împotriva celor mai vulnerabile persoane, într-un limbaj care nu se deosebește de cel folosit de Germania în anii ’30”.

Sursa: BBC

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday