SUA. Autoritățile de reglementare au suspendat activitatea Signature Bank și au preluat controlul asupra acesteia. Este a doua bancă americană în faliment, în decurs de trei zile, după SVB, vineri.

După suspendarea și preluarea controlului asupra activelor Silicon Valley Bank (SVB), federalii sunt nevoiți să intervină din nou.

Signature Bank ar fi încercat să găsească un cumpărător sau o altă soluție pentru a-și garanta finanțele, dar fără succes, potrivit unei persoane familiarizate cu situația citată de Wall Street Journal. Un membru al Consiliului de Administrație al Signature a declarat că toți clienții își vor primi înapoi toate depozitele.

Atât Signature, cât și SVB au fost încadrate ca factori de risc pentru sistemul financiar, iar în acest fel autoritățile au la dispoziție mai multe instrumente pentru a garanta depozitele, explică WSJ. La finalul ședinței de tranzacționare de vineri, acțiunile Signature au scăzut cu 23%.

Signature Bank a fost înființată în 2001 și s-a poziționat în fața clienților persoane fizice și întreprinderi ca fiind o alternativă la marile bănci americane. Presa americană explică că după 2008, a devenit una dintre băncile favorite ale investitorilor. În 2018, a angajat persoane care erau specializate în domeniul criptomonedelor, în încercarea de a se extinde dincolo de domeniul imobiliar. 

Știrea în forma inițială:

Piețele europene de acțiuni înregistrează scăderi cuprinse între -1% și -2% în deschiderea de luni dimineața, după un weekend agitat, în care autoritățile americane au încercat să găsească o modalitate de a-i proteja pe deponenții băncii Silicon Valley (SVB).

Filiala britanică a SVB va fi preluată de HSBC, trezoreria Marii Britanii anunțând luni dimineața că deponenții din această țară vor putea accesa depozitele și serviciile bancare în mod normal.

Este o modalitate de a limita un efect în lanț al prăbușirii băncii mamă din SUA, căci în UK SVB a acordat credite de aproximativ 5,5 miliarde de lire sterline și depozite de aproximativ 6,7 miliarde de lire sterline.

Sursă alternativă: WSJ

Folosim cookies