Guvernul reduce bugetul pentru programul Casa Verde Fotovoltaice la două miliarde de lei, de la trei miliarde, cât anunțase inițial pentru acest an. Astfel, și numărul beneficiarilor va fi redus cu 70 de mii.

“În acest an, Programul Casa Verde Fotovoltaice are un buget de 2 miliarde de lei, dublu față de sesiunea precedentă și ne adresăm unui număr de cel puțin dublu față de anul trecut. În perioada următoare vom definitiva ghidul de finanțare pentru acest program, astfel încât persoanele fizice și juridice interesate să se înscrie și să beneficieze de fondurile alocate pentru a monta panouri fotovoltaice să o poată face în cel mai scurt timp”, a declarat ministrul Mediului joi, precizând că numărul de beneficiari va urca până la 80 de mii.

Totuși, în ianuarie, Tanczos Barna și Nicolae Ciucă declarau că bugetul prevăzut pentru program este de 3 miliarde lei anul acesta, adăugând atunci că vor putea fi finanţate 150.000 de proiecte, cu 70 de mii mai multe față de cât a anunțat ministrul Mediului astăzi. Acesta susține că bugetul ar putea crește la 3 miliarde doar după rectificarea bugetară din a doua parte a anului. Prin acest program, guvernul acordă până la 20.000 lei pentru instalarea de panouri fotovoltaice.

Folosim cookies