Grecia. Noi proteste la Atena și Salonic, în urma accidentului feroviar de săptămâna trecută. Serviciile de transport public, perturbate în toată țara. La manifestații participă mii de medici, studenți și profesori.

Mii de medici, angajați ai sectorului transporturilor, studenți, profesori au ieșit miercuri pe străzile din Atena, Salonic și alte orașe din Grecia, pentru a protesta în urma accidentului feroviar de miercurea trecută. La Atena, în fața parlamentului, polițiștii au intervenit în forță împotriva unor grupuri de protestatari care au aruncat cu pietre și cocktailuri Molotov.

Angajații din sectorul feroviar au intrat de joia trecută într-o grevă continuă, blocând rețeaua la nivel național, ca răspuns la incapacitatea guvernului elen de a administra și dezvolta infrastructura de transport. Susțin că cererile lansate de îmbunătățire a protocoalelor de siguranță nu au fost luate în considerare.

Miercuri, lucrătorii din transportul public au părăsit locul de muncă în semn de solidaritate, perturbând circulația metrourilor, a tramvaielor și a autobuzelor. La Atena, metrourile au circulat doar spre centrul orașului, pentru a duce oamenii la protest. Feriboturile de transport persoane între insulele grecești au rămas, de asemenea, ancorate în porturi.

Oamenii care au ieșit și astăzi în stradă spun că accidentul feroviar este rezultatul anilor de neglijență din partea politicienilor, al investițiilor insuficiente și al lipsei de personal – o problemă care a trecut nerezolvată prin diferite guverne. Guvernul în exercițiu a dat vina pe o eroare umană pentru accidentul feroviar.

La sfârșitul săptămânii trecute, protestatarii s-au bătut cu forțele de ordine la Atena, în timpul unei manifestații similare. Reamintim, 57 de persoane au decedat după ce două trenuri, unul de pasageri și un marfar, s-au ciocnit la 380 de km de Atena.

Surse: Reuters, France24

Folosim cookies