SUA. Incident la bordul unui zbor de la Los Angeles la Boston. Un bărbat a atacat echipajul și a încercat să deschidă ușa avionului. A fost imobilizat de ceilalți pasageri până la aterizare, unde a fost preluat de poliție.

Incidentul a avut loc duminică, cu mai puțin de o oră înainte de aterizarea la Boston. O alertă automată a indicat faptul că închiderea uneia dintre ușile laterale (ieșirea de urgență de pe aripă) a fost dezactivată. Echipajul avionului l-a chestionat în acest sens pe bărbatul care ocupa locul de lângă ieșire, iar acesta l-a atacat pe unul dintre însoțitorii de bord cu o lingură de metal ruptă și transformată în cuțit, rănindu-l în zona gâtului. Ceilalți pasageri au intervenit și l-au imobilizat, iar căpitanul a informat autoritățile că la bord se află un bărbat de 33 de ani care ar putea “reprezenta o amenințare pentru aeronavă”.

Potrivit Deutsche Welle, deși ușile aeronavei nu puteau fi deschise din cauza presurizării cabinei, atacatorul riscă condamnarea la detenție pe viață, dacă va fi găsit vinovat. 

Acesta este cel mai recent dintr-o serie de incidente de siguranță care implică avioane de pasageri pe zborurile interne din SUA, și al doilea care implică aeroportul internațional din Boston.

Sursă alternativă: DW
Sursă Foto: Richair | Dreamstime.com

Folosim cookies