Oficialii egipteni din domeniul antichităților sunt optimiști că vor face și alte descoperiri, după cea a coridorului, amplasat în apropierea intrării principale a piramidei lui Keops. Ea a fost posibilă prin programul “Scan Pyramids”, în cadrul căruia sunt folosite diverse tehnologii, precum simulările 3D, imagistica cu raze X sau termografia în infraroșu, pentru a cerceta în profunzime piramidele.

Holul a fost detectat cu ajutorul radiografiei cu raze X. Cercetătorii au introdus un endoscop (o cameră video de doar șase milimetri) prin zidul care-i separa de camera secretă, pentru a vedea ce se află dincolo de perete.

Șeful autorității egiptene pentru antichități ia în calcul faptul că holul a fost construit pentru a redistribui greutatea piramidei, fie în jurul intrării principale folosită astăzi de turiști, fie în jurul unei alte camere, rămase nedescoperită. El a adăugat că este posibil ca în impresionanta structură să mai fie cel puțin cinci camere nedescoperite, deasupra sălii funerare a faraonului Keops.

Marea Piramidă din Giza are o vechime de 4.500 de ani și este ultima dintre cele șapte minuni ale lumii antice care mai există în prezent. Are o înălțime de 139 de metri și a fost cea mai înaltă construcție realizată de om până la finalizarea Turnului Eiffel din Paris, în 1889.

Sursa: CNN

Sursa foto: Dan Breckwoldt | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday