Renault și Geely confirmă asocierea cu gigantul petrolier Aramco, într-o companie de tehnologie a motoarelor termice și hibrid. Renault nu clarifică dacă noua entitate va fi implicată în activitatea fabricii din Mioveni.

Renault confirmă oficial că Aramco a semnat o scrisoare de intenție pentru a deveni acționar minoritar la o nouă companie de tehnologie în domeniul sistemelor de propulsie cu combustie internă și hibridă. 

Investiția Aramco va contribui la cercetarea și dezvoltarea combustibililor sintetici și a unor noi tehnologii în domeniul propulsiei cu hidrogen. “Este de așteptat ca Renault Group și Geely să-și mențină cote de participare egale în noua entitate independentă”, se mai arată în comunicatul de presă.

Reuters arată că, prin îndepărtarea de producția de motoare cu combustie internă, Renault își mută atenția către mașinile electrice, ca parte a amplului său plan de restructurare.

La începutul anului, un raport exclusiv Reuters informa că Aramco ar urma să primească 20% din conglomeratul care face motoare pe benzină și hibride pentru Renault și Geely. Agenția de presă scria atunci că cele două din urmă își vor diminua la câte 40% participația la noua companie, care va deține uzinele de motoare și cutii de viteză și centrele de cercetare din România.

Folosim cookies