Spania. FC Barcelona confirmă că este investigată pentru plata a 1,4 milioane de euro, între 2016 și 2018, către compania deținută de o persoană care la acea vreme era reprezentant al corpului de arbitri.

Clubul de fotbal Barcelona a transmis că este supusă unei investigații legate de plata a 1,4 milioane de euro către o companie deținută de Jose Maria Enriquez Negreira. Plățile au avut loc între 2016 și 2018, perioadă în care Negreira era vicepreședinte al unei comisii de arbitri.

Clubul de fotbal a explicat că a angajat un consultant extern care să îi furnizeze rapoarte tehnice legate de arbitrajul profesionist și rapoarte video despre jucători tineri de la alte cluburi spaniole. Barcelona susține că aceasta este o practică obișnuită în rândul cluburilor profesioniste.

Fostul președinte al FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, a declarat că plățile ar data, de fapt, dinainte de 2003. El a mai spus că între 2009 și 2018, contractul cu consultantul a costat clubul 575 de mii de euro pe sezon.

Comisia Tehnică de Arbitraj din Spania (CTA) a explicat că Enriquez Negreira nu a mai îndeplinit vreo calitate oficială începând cu 2018 și că niciun arbitru în activitate sau membru al CTA nu poate desfășura vreo activitate care să-l atragă într-un conflict de interese.

Sursa: Reuters

Folosim cookies