Volodimir Zelenski se va întâlni astăzi cu Emmanuel Macron și Olaf Scholz la Paris, la scurt timp după vizita efectuată în Marea Britanie. Președintele ucrainean cere mai multe arme pentru a lupta împotriva Rusiei.

Potrivit unor surse guvernamentale germane, cancelarul german Olaf Scholz este în drum spre Paris, unde se va întâlni cu președintele francez Emmanuel Macron și președintele ucrainean Volodimir Zelenski. Conform Politico, care citează un diplomat francez, discuțiile de la Paris se vor concentra pe planurile militare pe termen lung ale Ucrainei și pe nevoile sale de armament. Tot astăzi, Volodimir Zelenski a efectuat o vizită la Londra, unde s-a întâlnit cu Regele Charles și premierul Rishi Sunak. Președintele Ucrainei a cerut, în parlamentul britanic, avioane de luptă pentru protejarea Ucrainei.

Înainte de întâlnirea de la Paris, cancelarul german a criticat în cadrul unui discurs ținut în camera inferioară a Bundestagului ceea ce el numește “competiția publică dintre țări” pentru trimiterea de arme în Ucraina. “Păstrăm şi consolidăm această coeziune pregătind mai întâi deciziile în mod confidenţial – şi doar apoi comunicându-le. Ceea ce dăunează unităţii noastre este o competiţie publică de a ne întrece unii cu alţii pe tema: tancuri de luptă, submarine, avioane – cine cere mai mult?”, a declarat acesta.

Sursa: Reuters

Folosim cookies