O masă de aer artic traversează coasta de est a Americii de Nord și afectează aproape o sută de milioane de persoane. Din cauza viscolului, temperaturile negative se resimt și mai puternic.

Meteorologii americani au informat că în aceste zile, în partea continentală a Statelor Unite se înregistrează cele mai reci vânturi de până acum. Serviciul de meteorologie (NWS) a măsurat vineri seară (ora locală) o temperatură negativă record pe Muntele Washington din statul New Hampshire, de -46 de grade Celsius.

NWS a precizat că înghețul va fi relativ de scurtă durată, dar combinația de frig și vânt va pune în pericol viețile oamenilor. Potrivit estimărilor citate de BBC, în prezent sunt afectate circa o sută de milioane de persoane, din statul canadian Manitoba și până în cel american Maine. 

Acestea au fost sfătuite să evite pe cât posibil ieșitul afară și să se ferească de degerături. Companiile de electricitate s-au pregătit pentru un consum “istoric”, iar școlile din Boston (Massachusetts) și Buffalo (New York) au fost închise.

Surse alternative: BBC, Reuters

Foto: Twitter/@NWS

Folosim cookies