Xpeng, o companie chineză de vehicule electrice fondată în 2014, cu sediul în Guangzhou (sudul Chinei), și-a lansat vineri sedanul P7 și SUV-ul G9 în Danemarca, Norvegia, Olanda și Suedia. Intenționează să-și deschidă locații de service autorizate suplimentare “în țări europene cheie până la sfârșitul anului 2023”.

Compania a transmis că lansarea în cele patru state reprezintă “o piatră de hotar semnificativă”, pe măsură ce țintește să își consolideze prezența pe piața europeană.

Potrivit producătorului, sedanul P7 poate parcurge 576 de kilometri cu o singură încărcare, iar prețul de pornire al modelului, în Olanda, pleacă de la 49.990 de euro. Spre comparație, modelul 3 Long Range de la Tesla, care parcurge 602 de kilometri la o singură încărcare, costă 52.990.

SUV-ul G9 al lui Xpeng costă în Olanda 57.990, fiind mai scump decât modelul Y al lui Tesla, cel mai apropiat concurent al său, care pornește de la 53.990. Potrivit descrierii, G9 poate parcurge până la 570 de kilometri cu o singură încărcare, iar modelul Y Long Range până la 533 de kilometri.

Xpeng se va confrunta cu o concurență intensă în Europa, nu numai din partea Tesla, ci și din partea altor producători auto chinezi și giganți auto europeni precum Volkswagen, care a anunțat că se va axa pe vehiculele electrice. Nio, un rival chinez al lui Xpeng, a început să livreze câteva mașini în Norvegia încă de la sfârșitul anului 2021.

Xpeng și-a accelerat impulsul internațional în ultimul an, după ce anul trecut a deschis magazine fizice în Europa și a lansat sedanul P5. Cu toate acestea, Xpeng transmitea anul trecut că din cauza problemelor legate de lanțul de aprovizionare, începerea vânzărilor pentru P5 a fost suspendată.

Surse alternative: Xpeng, CNBC

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday