La 31 ianuarie 2023, rezervele valutare la Banca Naţională a României se situau la nivelul de 50,2 miliarde de euro, față de 46,6 miliarde de euro la 31 decembrie 2022. În cursul lunii ianuarie au avut loc următoarele operaţiuni:

  • Intrări de 4,7 miliarde de euro, reprezentând: modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituțiile de credit la BNR; alimentarea conturilor Ministerului Finanțelor (inclusiv sumele rezultate din emisiunile unor euroobligațiuni ale Ministerului Finanțelor denominate în dolari americani în valoare nominală netă de aproximativ 3,75 miliarde de dolari americani); alimentarea contului Comisiei Europene și altele;
  • Ieşiri de 1,18 miliarde de euro, reprezentând: modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituțiile de credit la BNR; plăți de rate și dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută și altele.

Nivelul rezervei de aur s-a menţinut la 103,6 tone, iar valoarea acesteia s-a situat la 5,86 de miliarde euro. Rezervele internaţionale ale României (valute plus aur) la 31 ianuarie 2023 au fost de 56 de miliarde de euro, faţă de 52,3 miliarde de euro la 31 decembrie 2022.

Plăţile scadente în luna februarie 2023 în contul datoriei publice denominate în valută, directe sau garantate de Ministerul Finanţelor, însumează circa 648 milioane euro.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday