Dacă Marea Britanie nu ar fi votat pentru Brexit, Rusia nu ar fi putut niciodată să invadeze Ucraina, susține Guy Verhofstadt, fost prim-ministru al Belgiei și fost lider al grupului ALDE din Parlamentul European, care a coordonat negocierile pentru Brexit. 

În ziua în care s-au împlinit trei ani de când Marea Britanie a ieșit din UE, Verhofstadt a declarat că “o Europă unită, cu siguranță în materie de apărare, ar face o diferență enormă. Mă gândesc că, poate că fără Brexit, nu ar fi existat nicio invazie. Nu știu”. Aceasta a adăugat că este optimist că Marea Britanie ar putea redeveni membră a UE: “să sperăm că Marea Britanie se poate alătura și să sperăm că și Ucraina va putea, de ce nu, în termen de cinci ani ? Oamenii înțeleg că Brexit a fost o alegere greșită și că a făcut mult rău Europei și, cu siguranță, Marii Britanii”.

Totuși premierul Rishi Sunak nu este de acord cu faptul că Brexitul a avut vreun efect asupra războiului din Ucraina. Purtătorul său de cuvânt a declarat că “războiul ilegal al Rusiei în Ucraina nu are nimic de-a face cu Brexit și, de fapt, cred că invazia a demonstrat angajamentul Regatului Unit față de securitatea europeană. De la început am lucrat extrem de strâns cu aliații noștri europeni, ceea ce reprezintă o demonstrație reală a angajamentului continuu al Regatului Unit față de securitatea continentului. Acest lucru nu se va schimba. Așa că, în mod clar, este un nonsens să sugerezi contrariul”.

Sursa: The Telegraph

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday