Chelsea și Benfica s-au înțeles asupra achiziției cu doar câteva ore înainte de închiderea perioadei de transferuri. Cu un cost de 121 de milioane de euro (106,8 milioane de lire), Enzo Fernandez a devenit astfel cel mai scump jucător cumpărat în Premier League. L-a depășit pe Jack Grealish, achiziționat de Manchester City de la Aston Villa pentru 100 de milioane de lire. 

Din suma plătită de Chelsea, 25% va merge către River Plate, fosta echipă a lui Enzo Fernandez (22 de ani). Acesta a câștigat Cupa Mondială cu Argentina în 2022. Va contribui la înlocuirea lui Jorginho, care s-a alăturat rivalilor de la Arsenal, tot în ultima zi a perioadei de transferuri, într-o tranzacție de 12 milioane de lire sterline. Chelsea a cheltuit peste 300 de milioane de lire sterline pe transferuri în ianuarie, inclusiv 88,5 milioane de lire sterline pentru atacantul ucrainean Mihailo Mudryk. 

Surse alternative: Sky News, Guardian

Foto: Enzo Fernandez Facebook

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday