Inspectoratul pentru Situații de Urgență informează duminică dimineața că, în ultima zi, 128 de localități din 18 județe (AG, BC, BR, BZ, CL, CT, DB, DJ, GL, GR, HD, IF, PH, TR, TL, VL, VS și VN) și municipiul București au fost afectate de feneomenele meteorlogice.

Pompierii împreună cu celelalte structuri și autorități implicate în gestionarea situațiilor generate de vremea rea au intervenit pentru deblocarea mai multor autovehicule blocate în zăpadă, pentru degajarea a 83 copaci și 15 stâlpi de electricitate, fiind avariate 24 autoturisme, o anexă gospodărească și acoperișul unui bloc de locuințe.

Din punct de vedere al alimentării cu energie electrică se înregistrează întreruperi în 122 localități din 7 județe (AG, BR, BZ, DB, GL, PH și VN) fiind afectați 29.389 consumatori, însă echipe specializate se află în teren pentru remedierea situației în cel mai scurt timp și revenirea la starea de normalitate.

În județele Buzău, Vrancea, Brăila, Galați, pompierii salvatori au acționat pentru preluarea a 4 gravide, blocate în autoturisme și transportarea acestora, în condiții de siguranță, la cele mai apropiate unități sanitare pentru îngrijiri medicale de specialitate, precum și pentru preluarea altor 2 persoane care necesitau dializă.

În ceea ce privește traficul rutier, 9 drumuri naționale și 44 drumuri județene sunt blocate, duminică dimineața, din cauza zăpezii.

La acest moment se intervine în județele Bacău, Brăila, Buzău, Dâmbovița, Galați, Tulcea, Vaslui și Vrancea pentru degajarea zăpezii de pe carosabil și deblocarea autovehiculelor rămase blocate în zăpadă.

Sursa: Comunicat IGSU

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday