Washington Post scrie că generalul Minihan a trimis subordonaților săi un memo neobișnuit și bombastic în care îi avertizează că alegerile din Taiwan din 2024, precum și cele din SUA, din același an, îi dau președintelui chinez Xi Jinping oportunitatea atacării insulei pe care China o consideră parte din teritoriul său:

Sper să mă înșel, însă presimt că în 2025 vom lupta. Xi și-a asigurat al treilea mandat și și-a stabilit consiliul de război în octombrie 2022. Alegerile prezidențiale din Taiwan sunt în 2024 și îi vor oferi lui Xi un motiv. Alegerile prezidențiale din Statele Unite sunt tot în 2024 iar atenția Americii va fi distrasă. Echipa, motivul și oportunitatea lui Xi sunt toate aliniate pentru 2025, a scris Generalul Minihan.

Ciudatul memo este datat 1 februarie 2023, și este un apel către trupele aflate în subordinea sa să fie mai hotărâte în privința antrenamentului de luptă.

O purtătoare de cuvânt a Forțelor Aeriene, maiorul Hope Cronin, a verificat autenticitatea acesteia, declarând pentru presă, după ce memo-ul a început să circule pe rețelele de socializare, că ordinul lui Minihan are în vedere situația în care descurajarea Chinei de a ataca Taiwanul eșuează.

Sursă: The Washington Post

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday