Australian Open. Meciul dintre sârbul Novak Djokovici și rusul Andrei Rublev a fost întrerupt pentru scurt timp de un fan care a strigat sloganuri politice și a afișat un steag cu chipul lui Putin. Tatăl tenismenului sârb s-a alăturat, după meci, demonstranților ruși.

Federația Tennis Australia, organizatorul turneului de la Melbourne, i-a avertizat pe Novak Djokovic și pe familia sa să nu promoveze cauze politice, după ce tatăl lui Djokovic, Srdjan, a apărut pe rețelele de socializare alături de demonstranții pro-Putin de la Melbourne Park.

Meciul dintre Novak Djokovici și rusul Andrei Rublev (câștigat de sârb) a fost întrerupt miercuri seară, pentru scurt timp, de demonstranții pro-ruși care au scandat “Rusia, Serbia, Rusia, Serbia” și au ridicat un steag cu chipul lui Putin.

Aparent, după meci, tatăl lui Novak, Srdjan Djokovici, s-a alăturat grupului de demonstranți pro-ruși, pe treptele Rod Laver Arena. Aceștia purtau tricouri cu litera Z, simbolul Armatei Ruse care a invadat Ucraina, și steaguri ale Rusiei, dintre care unul decorat cu o poză a lui Vladimir Putin.

Tennis Australia a publicat o declarație în care arată că “un grup mic de oameni a afișat steaguri și simboluri nepotrivite, i-a amenințat pe agenții de securitate și au fost evacuați de pe arenă. (…) Jucătorilor și echipelor li s-a amintit faptul politica noastră cu privire la steaguri și simboluri, pentru a evita orice situație care are potențialul de a perturba desfășurarea meciurilor”.

Jucătorilor din Rusia și Belarus li s-a permis să joace la ediția din acest an a Australian Open, dar steagurile celor două țări au fost complet interzise.

Sursă alternativă: The Telegraph

Folosim cookies