Maramureș. Doi pacienți cu arsuri sunt transportați de la Baia Mare la Otopeni cu o aeronavă C-27 J Spartan a Forțelor Aeriene Române.

Ministerul Apărării Naționale a transmis într-un comunicat de presă că Forțele Aeriene Române desfășoară o misiune umanitară ce constă în transportul a doi pacienți care suferă arsuri, de la Baia Mare la Otopeni. Zborul va fi efectuat de o aeronavă C-27 J Spartan, configurată pentru misiuni medicale.

O aeronavă C-27 J Spartan a Forțelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, a decolat miercuri, 25 ianuarie, în jurul orei 15.20, din Baza 90 Transport Aerian, pentru a efectua o misiune de transport umanitar a doi pacienți diagnosticați cu arsuri, pe ruta Otopeni – Baia Mare – Otopeni.

Pacienții sunt monitorizați pe timpul zborului de o echipă medicală din cadrul SMURD București, urmând a fi transferați de la aeroportul Otopeni la Spitalul Clinic de Urgență, Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arși, din București, cu ambulanțe ale SMURD.

Misiunea aeronavei Forțelor Aeriene Române a fost executată la solicitarea Departamentului pentru Situații de Urgență“, transmite MApN.

Reamintim că luni, o explozie urmată de incendiu a avut loc în comuna Botiza, la o rulotă cu produse fast-food. Suflul exploziei a surprins o familie de tineri și pe copilul acestora, aflați lângă rulotă, dar și alte două persoane care pregăteau mâncare, în interiorul bucătăriei ambulante. Toate cele cinci persoane au fost transportate la spital cu arsuri grave pe suprafața corpului.

Folosim cookies