Conform CNN și CNBC, documentele clasificate au fost descoperite săptămâna trecută în noua locuință a lui Pence din Indiana, de către avocații acestuia. Potrivit presei americane, avocații ar fi început căutările în contextul în care și reprezentanții lui Joe Biden au anunțat că au găsit în reședința acestuia documente similare.

Astfel, avocații lui Mike Pence (vicepreședinte în timp ce Donald Trump era președinte) ar fi demarat verificările în locuința acestuia “din precauție”, iar fostul vicepreședinte, aparent, nu ar fi știut despre existența acestora, mai scrie presa americană. FBI și Divizia de Securitate Națională a Departamentului de Justiție au lansat o analiză a documentelor și a modului în care acestea au ajuns în casa lui Pence. Descoperirea vine după ce Pence a declarat recent în repetate rânduri că nu are niciun document clasificat în posesia sa. Nu este încă clar la ce se referă documentele sau nivelul lor de sensibilitate.

În SUA există deja investigații în curs cu privire la gestionarea documentelor clasificate de către președintele Joe Biden și Donald Trump. Fostul președinte se confruntă cu o anchetă penală pentru presupusa gestionare defectuoasă a documentelor secrete. Avocații lui Joe Biden au anunțat descoperirea a două seturi de documente din perioada în care acesta a fost vicepreședinte al SUA, în Administrația Barack Obama.

Primul set a fost găsit în noiembrie într-un birou din Washington care a fost folosit de Biden până în 2019. În urmă cu două săptămâni, un nou set a fost descoperit în garajul locuinței familiei Biden, din statul Delaware. În paralel, Procurorul General a numit în noiembrie 2022 un consilier special care să supervizeze ancheta privind gestionarea documentelor din timpul președinției lui Donald Trump, după ce procurorii FBI au percheziționat proprietatea acestuia din Mar-a-Lago și au găsit circa o sută de documente clasificate, între miile de înregistrări ridicate.

Surse: CNN, CNBC

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday