Microsoft va concedia zece mii de angajați în acest an, ceea ce reprezintă aproximativ 5% din forța sa de muncă, pe fondul scăderii cererii pentru produsele sale.

Microsoft a anunțat că va reduce cu zece mii locurile de muncă până la sfârșitul celui de-al treilea trimestru al anului fiscal 2023, ceea ce, notează Reuters, reprezintă un semn clar că firmele din domeniul tehnologic se pregătesc pentru o recesiune economică.

Într-o notă internă, citată de Reuters, directorul executiv al Microsoft a motivat decizia prin faptul că clienții doresc să-și optimizeze cheltuielile digitale pentru a face mai mult cu mai puțin” și sunt mai precauți deoarece unele părți ale lumii sunt în recesiune, iar în alte părți se anticipează una“.

Disponibilizările vor duce la o pierdere de 1,2 miliarde de dolari în cel de-al treilea trimestru al anului fiscal 2023, un impact negativ de 12 cenți per acțiune profit. Gigantul tehnologic a început încă de anul trecut să concedieze din angajați. În iulie a disponibilizat mai mulți angajați, iar în octombrie a dat afară circa o mie de angajați. Numărul persoanelor concediate până acum este totuși mult mai mic față de cele disponibilizate de companii precum Amazon, Meta sau Twitter.

Sursa: Reuters

Folosim cookies