SUA. Agențiile de securitate națională raportează o creștere a zborurilor neidentificate în ultimul an (peste 350 comparativ cu 144 în 2021), dintre care aproximativ jumătate rămân fără explicație în prezent.

Biroul de National Intelligence al SUA a publicat joi un document despre zborurile neidentificate, dintre care majoritatea au fost observate și raportate de piloți și militari din Marina și Forțele Aeriene ale SUA.

În total au fost observate 510 “fenomene aeriene neidentificate” în spațiul aerian protejat al SUA sau în apropierea unor obiective strategice. Dintre acestea, 366 au fost raportate după publicarea unei analize preliminare în 2021.

Observațiile au cuprins 26 care sunt caracterizate ca fiind “probabil drone”, 163 par a fi baloane sau “entități asemănătoare baloanelor”, iar șase au fost descrise drept “ecouri” radar, adică erori tehnice care încurcă observarea semnalelor pe ecranele militare de monitorizare.

Cu toate acestea, tot rămân 171 de apariții care nu pot fi explicate, unele dintre ele demonstrând “caracteristici de zbor sau capacități de performanță aeriană neobișnuite”. Autoritățile nu au oferit alte detalii suplimentare.

Surse alternative: Politico, CNN

Folosim cookies