Londra. Poliția confirmă că un colet contaminat cu uraniu a fost găsit pe aeroportul Heathrow, luna trecută. Pachetul, adus cu un avion de marfă din Pakistan, conținea fier vechi.

Autoritățile britanice precizează că pachetul a fost descoperit pe 29 decembrie, însă informarea oficială a fost făcută abia astăzi. În urma unui control de rutină, polițiștii de frontieră din Marea Britanie au descoperit o cantitate mică de uraniu într-un colet care a ajuns în aeroportul Heathrow. Potrivit BBC, substanța a fost găsit într-o încărcătură de fier vechi și a fost detectată de scanere de specialitate.

Deși uraniul este un metal care există în mod natural în pământ, acesta este dăunător pentru oameni, deoarece poate fi folosit ca element nuclear odată ce este rafinat. Potrivit presei britanice, pachetul provenea din Pakistan, trecuse prin Oman și urma să ajungă la un grup de cetățeni iranieni din Marea Britanie.

Richard Smith, comandant al echipei de combatere a terorismului, a declarat că doar o mică parte din conținutul pachetului a fost contaminată și că în prezent nu există niciun fel de amenințare pentru populație. El a adăugat că “deși investigația noastră este în curs de desfășurare, din cercetările noastre de până acum, nu pare să aibă legătură cu vreo amenințare directă”, însă ipoteza teroristă nu este exclusă complet. Până acum, nicio persoană nu a fost arestată în acest caz.

Surse alternative: BBC, Sky News

Folosim cookies