Fotbal. Galezul Gareth Bale, în vârstă de 33 de ani, își anunță retragerea. De-a lungul carierei, a câștigat Liga Campionilor de cinci ori.

Căpitanul echipei de fotbal a Țării Galilor, Gareth Bale, și-a anunțat retragerea din fotbal la vârsta de 33 de ani. Bale este jucătorul cu cele mai multe selecții în echipa națională, cu 111 apariții, fiind considerat cel mai bun fotbalist din istoria Țării Galilor.

“După o analiză atentă, îmi anunț retragerea imediată din fotbal, atât la nivel de club, cât și de echipă națională”, a scris atacantul pe rețelele de socializare.

Bale, care a jucat în ultimul sezon în SUA la Los Angeles Football Club, a făcut parte din lotul Țării Galilor la Cupa Mondială din 2022 din Qatar. Galezul a câștigat de cinci ori Liga Campionilor și de trei ori La Liga cu Real Madrid, fiind printre jucătorii britanici cu cel mai bun palmares, conform BBC. Acesta a debutat la 16 ani la Southampton și a mai jucat pentru Tottenham Hotspur și Real Madrid, înainte de a se transfera în SUA. 

Cu Bale în echipă, Țara Galilor a reușit în 2016 să se califice pentru prima oară în 58 de ani la un turneu final (Euro 2016). În noiembrie, afirma că va mai continua să joace pentru a ajuta Țara Galilor să se califice la Campionatul European din 2024.

Surse alternative: BBC, Sky Sports

Foto: Facebook/Gareth Bale

Folosim cookies