Alon Gal, cofondator al firmei israeliene de monitorizare a securității cibernetice Hudson Rock, a descris incidentul ca pe “una dintre cele mai semnificative breșe din istorie” şi a declarat că aceasta “va duce, din păcate, la mai multe atacuri cibernetice, hărţuire și scurgeri de informații personale online”.

Pe internet au circulat capturi de ecran ale unui forum de hackeri pe care au fost publicate liste cu adresele de e-mail, însă Reuters nu a putut verifica independent dacă datele erau autentice. Conform site-ului “Have I been Pwned” care se ocupă de scurgerile de informaţii personale, acestea par a fi autentice.

La momentul actual nu există indicii cu privire la identitatea sau locaţia hackerilor din spatele furtului şi divulgării de informaţii. Mai mult, nu sunt nici informații concrete referitoare la data exactă la care s-a întâmplat atacul, însă experţii consideră că este posibil să fi avut loc în 2021, înainte ca Elon Musk să devină proprietar al companiei.

O potenţială breșă majoră la Twitter a atras atenţia autorităților de reglementare de pe ambele părți ale Atlanticului. Comisia pentru protecția datelor din Irlanda, unde Twitter are sediul european, și Comisia Federală pentru Comerț din SUA au monitorizat compania deținută de Elon Musk pentru a verifica respectarea normelor europene de protecție a datelor și, respectiv, a unui ordin de consimțământ din SUA.

Sursă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday