Aproximativ 26.000 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne au fost la datorie, nivel național, pentru a asigura ordinea publică și măsurile de prevenire și intervenție în situații de urgență în contextul manifestărilor publice organizate de Revelion. În ultimele 24 de ore, principalele misiuni ale efectivelor Ministerului Afacerilor Interne au fost prevenirea și combaterea faptelor ilegale, creșterea gradului de siguranță rutieră, supravegherea și controlul frontierei de stat și asigurarea intervenției eficiente în situații de urgență”, transmite Ministerul de Interne

Structurile MAI au intervenit la 4.416 de evenimente, 2.987 dintre acestea fiind circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.429 circumscrise situațiilor de urgență.

La nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 797 posibile infracțiuni, aproape 25% dintre acestea fiind din oficiu. În baza probatoriilor administrate de polițiști în cauze penale aflate în lucru, în cursul zilei de ieri, s-au dispus măsuri preventive pentru 17 persoane, iar în urma investigațiilor desfășurate au fost identificați 11 autori în 7 dosare penale cu AN, aflate în evidență.

De asemenea, echipajele de poliție au depistat 14 persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale.

Polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 218 autori de infracțiuni, care au săvârșit 203 fapte penale. În ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri au reținut 338 permise de conducere și au retras 84 certificate de înmatriculare.

Polițiștii și jandarmii au constatat 3.600 de contravenții pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de peste 1,5 milioane de lei. Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au efectuat 9 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență și au aplicat 15 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 2.000 de lei.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday