Anunțul a fost făcut de echipa de nouă ori campioană a Arabiei Saudite (ultima dată în 2019), care a postat și fotografii cu jucătorul portughez, devenit liber de contract după ce contractul cu Manchester United fusese reziliat de ambele părți, în vară. Salariul său nu a fost făcut public, dar suma (200 de milioane de euro pe an, de cinci ori mai mare decât cea primită anual de Messi de la PSG) a fost vehiculată de presa sportivă din Italia și UK.

La cei 37 de ani ai săi, Cristiano Ronaldo spune că este dornic să experimenteze o nouă ligă: “Sunt norocos că am câștigat tot ce mi-am propus să câștig în fotbalul european și simt acum că acesta este momentul potrivit pentru a împărtăși experiența mea în Asia”.

Clubul Al Nassr din Riad speră că venirea portughezului “va inspira liga noastră, națiunea și generațiile viitoare de băieți și fete”.

În vară, Ronaldo a refuzat o înțelegere de transfer, în valoare de 345 de milioane de euro, între United și echipa saudită Al Hilal (principala rivală a Al Nassr), precizând că este fericit la clubul englez și că nu vrea să plece. Ulterior el a spus într-un interviu că s-a simțit trădat de United, că nu-l respecta pe managerul Erik ten Hag și că este forțat să părăsească clubul.

Cristiano Ronaldo s-a făcut remarcat inițial tot la Manchester United, unde a jucat între 2003 și 2009. De acolo a plecat la Real Madrid și a fost vedeta clubului spaniol până în 2018, cu care a câștigat de patru ori trofeul Champions League. A fost transferat pentru trei ani la Juventus Torino, iar în 2021 s-a întors la Manchester United, cu care mai avea șapte luni de contract. În Anglia, portughezul a evoluat pentru un salariu de aproximativ 30 de milioane de euro pe an.

Sursă alternativă: BBC

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday