Marea Britanie și Franța se alătură astfel SUA, Japoniei, Spaniei, Italiei, Indiei, Coreei de Sud și Taiwanului, care au introdus de asemenea testarea pentru călătorii din China, după ce Beijingul a decis să pună capăt politicii sale zero-Covid.

Persoanele care călătoresc din China în UK sau Franța trebuie să prezinte un test negativ efectuat cu 48 de ore înainte de zbor, pe fondul temerilor că numărul de cazuri în creștere ar putea fi un indicator pentru apariția unei noi variante a coronavirusului. 

Potrivit presei britanice, experții guvernamentali au afirmat că reintroducerea testelor de călătorie nu este justificată, deoarece continentul este bine protejat și nu există încă semne ale unei noi variante. Totuși, deputații și miniștrii conservatori din UK au fost supuși unei presiuni din partea publicului, care susține în mod covârșitor reintroducerea restricțiilor de călătorie la sosirile din China.

Prim-ministrul britanic este așteptat să facă anunțul oficial în privința restricțiilor pentru călătorii care vin din China. În schimb, guvernul francez a transmis deja că testul va fi necesar pentru zborurile directe din China și zborurile cu escală. Călătorii din avioanele care sosesc din China vor trebui, de asemenea, să poarte măști, atunci când călătoresc spre Franța. Nu a fost stabilită o dată pentru introducerea măsurilor, dar un decret guvernamental va fi publicat și transmis ulterior statelor membre ale Uniunii Europene, a precizat guvernul Franței.

Surse alternative: BBC, The Telegraph, Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday