Incendiu puternic la un hotel-cazinou de la granița dintre Thailanda și Cambodgia. Cel puțin 11 persoane au decedat și aproximativ 50 au fost rănite grav.

Un incendiu a izbucnit miercuri seara la Grand Diamond City Hotel and Casino, aflat la granița Cambodgiei cu Thailanda. Potrivit echipelor de intervenție, numeroase victime au sărit de la geamuri pentru a încerca să se salveze, iar altele au avut nevoie de îngrijiri din cauza inhalării de fum: “Când am ajuns, nu am putut intra, deoarece incendiul cuprinsese deja majoritatea clădirilor din complex”. 

Peste 500 de persoane se aflau în clădire la momentul izbucnirii incendiului. Pe lângă victime, zece persoane sunt date dispărute, mai precizează autoritățile.

Un reprezentant al pompierilor spune că incendiul a pornit cel mai probabil de la un restaurant aflat la etajele superioare, iar extinderea acestuia a fost facilitată de vântul puternic, însă cauza izbucnirii nu a fost stabilită încă. 

Autoritățile cambodgiene au solicitat sprijinul celor thailandeze, care au trimis în sprijin zece ambulanțe și cinci mașini de pompieri. Incendiul a avut loc în Poipet, o zonă cunoscută pentru numeroasele sale cazinouri. Aproape toate formele de jocuri de noroc sunt ilegale în Thailanda, însă mulți cetățeni trec granița pentru a juca în statul vecin.

Surse alternative: Reuters, DW, CNN

Folosim cookies