Autoritățile americane din domeniul sănătății au anunțat că vor impune această condiție începând cu 5 ianuarie 2023. Măsuri similare au fost luate deja de India, Japonia, Taiwan, dar și Italia.

O alternativă la testul cu rezultat negativ este ca pasagerii chinezi să prezinte, cu zece zile înainte de a decola din China, documente care atestă că s-au vindecat de coronavirus.

China a renunțat pe parcursul acestei luni la regimul său strict de combatere a răspândirii coronavirusului, cunoscut și ca politica “zero-covid”, după un val de proteste. Beijingul plănuiește acum ca în 2023 să-și redeschidă total economia.

Însă abandonarea politicii stricte de combatere a coronavirusului înseamnă că virusul se răspândește acum în mare parte necontrolat și are potențialul de a infecta milioane de persoane în fiecare zi, au explicat mai mulți experți internaționali din domeniul sănătății, citați de Reuters.

China a avut dificultăți în a-și vaccinat populația împotriva Sars-Cov-2, confruntându-se mai ales cu reticența persoanelor în vârstă. De asemenea, guvernul nu a autorizat nici serurile pe bază de ARN-mesager, cum sunt cele ale Pfizer și Moderna. În timp ce rata de vaccinare la nivelul întregii populații este de 90%; rata adulților care au făcut doza booster este sub 60%.

China a autorizat până acum nouă vaccinuri împotriva Covid, însă niciunul nu are o formulă actualizată pentru varianta Omicron.

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday