IT-iștii din sectorul public nu vor mai plăti impozitul pe venit de 10% de la 1 ianuarie. Aceeași măsură este aplicată de câțiva ani și în sectorul privat.

Începând de anul viitor, persoanele care lucrează în domeniul IT în instituțiile publice vor beneficia de scutirea de la plata impozitului pe venit (10%) pentru veniturile din salarii și asmilate salariilor, potrivit unui nou ordin comun semnat de mai multe ministere și publicat în Monitorul Oficial. Până în prezent, doar angajații din sectorul privat au beneficiat de această facilitate. 

Funcțiile pentru care se va aplica scutirea de impozit sunt: administrator baze de date, analist, inginer de sistem în informatică, inginer de sistem software, manager de proiect informatic, programator, proiectant de sisteme informatice, programator de sistem informatic, programator ajutor, analist ajutor, inginer de dezvoltare a produselor software.

“Am reușit să reparăm și să uniformizăm aplicarea unei facilități fiscale de care mediul privat beneficia de multă vreme. Domeniul IT este un domeniu strategic, cu impact puternic și valoare adăugată mare în economia unei societăți. (…) Sperăm ca prin acest demers să reușim să diminuăm din plecările IT-iștilor buni din administrație”, mai transmite Ministerul Finanțelor.

 

Folosim cookies