Elon Musk a postat pe Twitter pentru prima dată după încheierea sondajului făcut tot de el, în care i-a întrebat pe utilizatorii rețelei de socializare dacă ar trebui să demisioneze și a avertizat că se va supune rezultatului votului. Peste 10 milioane de oameni (57,5% din 17 milioane de voturi) au spus că nu ar trebui să mai conducă Twitter, după o serie de decizii controversate pe care miliardarul le-a luat de la preluarea companiei.

După încheierea sondajului, Musk nu a mai postat nimic. A rupt tăcerea abia după ce mai multe postări sugerau că rezultatele sondajului ar fi fost denaturate de conturile false de pe platformă. Răspunzând la sugestia unui alt utilizator că “abonații cu bifa albastră [nr- abonații plătitori] ar trebui să fie singurii care pot vota în sondajele legate de politică”, Musk a scris: “Bună observație! Twitter va face această schimbare.”

În calitate de proprietar al pachetului majoritar al Twitter, Musk nu poate fi obligat să demisioneze, dar, observă The Guardian, “o serie de decizii derutante din ultimele zile i-au determinat chiar și pe unii dintre cei mai apropiați susținători ai săi să rupă legăturile cu el”.

Decizia de a suspenda conturile mai multor jurnaliști sau cea de a interzice linkurile către Facebook, Instagram sau alte platforme a condus la un exod al unora dintre utilizatorii proeminenți către alte rețele de socializare. Această interdicție a fost anulată până la sfârșitul zilei, după un alt sondaj pe Twitter, iar Musk și-a cerut scuze.

Deși încă nu este clar dacă Elon Musk va demisiona de la conducerea Twitter, el a sugerat acum o lună că va face oricum acest lucru.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday