Apple a transmis, într-un comunicat de presă: “După o consultare extinsă cu experții pentru a colecta opinii cu privire la inițiativele de protecție a copiilor pe care le-am propus anul trecut, ne aprofundăm investiția în funcția Siguranța Comunicării. Copiii pot fi protejați fără ca firmele să umble prin datele personale. Vom continua să lucrăm cu guvernele, cu avocații și cu alte companii pentru a contribui la protejarea tinerilor și pentru a face din internet un loc mai sigur pentru noi toți”.

Funcția asupra căreia susține că se va concentra compania este un instrument de control parental opțional care îi avertizează pe minori și pe părinții acestora atunci când imaginile primite sau trimise în iMessage sunt de natură sexuală explicită, caz în care acestea sunt estompate și devin neclare.

Compania intenționa să lanseze un instrument controversat care să verifice iPhone-urile, iPad-urile și fotografiile din iCloud ale utilizatorilor (inițial, doar în SUA), pentru a depista materiale de abuz sexual asupra copiilor. La vremea respectivă, preciza că fotografiile vor fi convertite în șiruri de numere care vor fi comparate cu șirurile obținute după scanarea unei baze de date cu imagini de abuz sexual asupra minorilor. În cazul în care softul ar fi indicat potriviri, fișierele ar fi fost verificate de un recenzor uman.

Totuși, după ce a anunțat în urmă cu un an acest plan, a urmat o serie de reacții negative, prin care au fost denunțate potențialele implicații ale noii funcții asupra vieții private. Experții din domeniul securității informatice au afirmat în repetate rânduri că prin noua funcție, Apple ar stabili un precedent periculos care ar putea fi exploatat de regimurile represive.

Sursă: CNN 

Foto: Kaspars Grinvalds | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday