Potrivit unui raport exclusiv al Reuters, ancheta a fost deschisă recent de Departamentul american al Agriculturii, la cererea unui procuror federal, dar angajații Neuralink sunt cei care au depus plângeri în care susțin că testele efectuate în grabă provoacă suferința și decesul unui număr mare de animale. 

Neuralink se concentrează pe dezvoltarea unui implant cerebral care ar putea ajuta persoanele paralizate să meargă și ar putea vindeca alte afecțiuni neurologice. Reuters a analizat documente ale companiei, inclusiv înregistrări audio, e-mailuri și rapoarte și a discutat cu angajații. Potrivit declarațiilor acestora, testele eșuate l-au determinat pe Musk să accelereze procesul de cercetare, ceea ce a dus la creșterea numărului de animalele ucise. 

Numărul total de animale care au fost ucise în urma testelor este de aproximativ 1500, iar printre acestea se numără oi, porci și maimuțe. Deși Reuters susține că acest număr nu indică faptul că Neuralink încalcă practicile standard de cercetare, deoarece animalele sunt ucise în urma oricăror testări în scop științific, angajații companiei sunt de părere că numărul este mai mare decât ar fi necesar. Totuși,  reglementările americane nu specifică un număr de animale pe care o firmă îl poate folosi pentru cercetare.

Raportul mai arată că ritmul alert a determinat angajați insuficient pregătiți și suprasolicitați să se grăbească pentru a respecta termenul limită, din cauza amenințărilor făcute de Elon Musk, care ar urmări prea strict eficiența companiei.

Raport complet pe Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday