Cupa Mondială. Croația s-a calificat în sferturile de finală, după ce a învins Japonia la loviturile de departajare. După 120 de minute, scorul a fost 1-1.

Meciul a început cu Japonia în ofensivă, însă croații și-au revenit și au atacat poarta lui Gonda în repetate rânduri în prima repriză, având totodată și o posesie mai mare asupra mingii. După 30 de minute de joc, Croația avea o posesie de 63%.

Totuși, ultimele zece minute din prima repriză au fost dominate de japonezi, care au pus presiune pe poarta apărată de Livakovic. Astfel, în minutul 43, japonezii au reușit să deschidă scorul prin Maeda, care a lovit mingea din 6 metri, după o centrare în careu.

În a doua repriză, Ivan Perišić a egalat, după ce a înscris pentru Croația în minutul 55. Deși echipa croată a avut o posesie de 60% și în repriza a doua, jucătorii nu au mai reușit să înscrie. Pentru prima dată la campionatul de anul acesta, meciul a intrat în reprize de prelungiri.

După loviturile de departajare, Croația a înscris 3 goluri, iar Japonia 1. Livakovic, portarul lui Dinamo Zagreb, a apărat 3 lovituri.

Reamintim, Japonia a învins Germania și Spania în grupa E, pe care a câștigat-o, iar Croația a încheiat grupa F pe poziția secundă, după Maroc. Până astăzi, Croația avea un record perfect în optimile Cupelor Mondiale, unde nu a pierdut niciodată primul meci eliminatoriu în cele cinci participări anterioare la turneul mondial.

Pe data de 9 decembrie, Croația va juca cu învingătoarea meciului dintre Brazilia – Coreea de Sud, care începe luni la ora 21.

Folosim cookies