Cupa Mondială. Anglia a învins Senegal cu 3-0 și va juca în sferturi cu Franța.

Meciul a început echilibrat, iar în prima jumătate de oră, englezii au avut posesie peste 65%, însă senegalezii au avut cele mai mari ocazii de gol. Totuși, în prima repriză, din două șuturi pe poartă, Anglia a marcat două goluri.

În minutul 7, Boulaye Dia a profitat de o eroare a lui Harry Maguire și a intrat cu mingea în careu, însă a fost blocat în cele din urmă de fundașii englezi. În minutul 22, senegalezii au avut prima mare ocazie a meciului – Ismaila Sarr a primit o centrare în careu, însă din cinci metri a trimis peste poartă.

După zece minute, Pickford a apărat un șut al aceluiași Boulaye Dia.

Henderson a deschis scorul pentru Anglia în minutul 39, dintr-o pasă a lui Bellingham, aceasta fiind și prima fază importantă a englezilor. Anglia a încheiat prima repriză în atac, iar Kane a reușit să marcheze pentru 2-0. A fost primul său gol la această ediție a Cupei Mondiale. Saka a majorat avantajul englezilor la 3-0, în minutul 57, primind o pasă în fața porții de la Foden.

În urma meciurilor de duminică, Anglia și Franța se vor duela în sferturi, pe 10 decembrie. Luni, în optimi vor juca Japonia – Croația (ora 17) și Brazilia – Coreea de Sud (ora 21).

Folosim cookies