Gerhard Karner a susținut un interviu pentru publicația Kurier, în care a vorbit despre posibilitatea ca Austria să se opună aderării României și Bulgariei la Spațiul Schengen. Ministrul austriac afirmă că pentru țara sa, “are sens” în acest moment doar acceptarea Croației.

Noi credem că are sens să includem Croația și să nu includem Bulgaria și România în acest moment. Este important ca trei aspecte de bază să funcționeze: protecția frontierelor externe, refuzurile de primire (a solicitanților de azil) și distribuția acestora. Adevărul este că multe din aceste lucruri nu funcționează. De aceea, trebuie să continuăm să lucrăm și să luptăm”, a declarat Karner.

Săptămâna aceasta, Austria a insistat ca votul pentru aderarea României și Bulgariei la Schengen să nu fie trecut pe ordinea de zi a Consiliului Justiție și Afaceri Interne din 8 decembrie.

Recent, vicecancelarul Austriei a declarat că nu susține veto-ul împotriva aderării României la Schengen. În schimb, cancelarul Austriei a criticat România și Bulgaria pentru că “au o problemă cu protejarea granițelor”, dând de înțeles că nu este de acord cu aderarea celor două țări la Schengen din cauza problemei migranților, dar ar dori intrarea Croației.

Vineri, guvernul Olandei s-a declarat ”orientat spre viitor” în privința aderării României la spațiul Schengen, având obiecții față de primirea Bulgariei, din cauza problemelor legate de corupție și respectarea statului de drept. Și Suedia a votat ieri în parlament pentru aderarea României.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday